KDV

 

Project:                     Van waterpompstation tot kinderdagverblijf

Locatie:                     Johan Enschedeweg 160, Uithoorn

Opdrachtgever:       Minerva Vastgoed

Oplevering:              2005  drk architects

Aannemer:               Rietdijk

Constructeur:          Duyts Bouwconstructies

Bouwfysica:             DGMR

 

Het voormalig pompgebouw voor drinkwater in Uithoorn is verbouwd tot een kinderdagverblijf. Een ontzettend leuke opgave waarin we veel met maquettes hebben gewerkt om het programma (vijf groepsruimten) in het bestaande volume te krijgen.

Van de bestaande bebouwing is de betonnen spantconstructie, het dak, de vloer en fundering behouden gebleven. De nieuwe schil bestaat uit geïsoleerde houtskeletbouwpanelen. Het hele gebouw inclusief het dak is daarna ingepakt met een waterkerende zwarte folie en vervolgens is daar met een grote spouw een hardhouten schil omheen gehangen. Deze spouw was nodig om de diverse leidingen voor ventilatie in kwijt te kunnen en gaf het gebouw tevens een bepaalde transparantie.

Aan het volume hebben we een kelderbak toegevoegd met daarin een trap, die naast vluchtweg tribune is.

 

Publicatie: “Van pompen naar opvangen” Houtblad februari 2005

Foto’s Luuk Kramer