PLUX

 

Project:                     Transformatie van waterreservoir

                                  tot sportcentrum

Locatie:                     Johan Enschedeweg, Uithoorn

Opdrachtgever:        Minerva Vastgoed

Oplevering:               2006  drk architects

Aannemer:                Bouwbedrijf Plat, Volendam

Constructeur:           Ingenieursbedrijf Stevens

Bouwfysica:              Ingenieursbedrijf Stevens

 

Nadat we op hetzelfde terrein het voormalige pompgebouw al hadden omgebouwd tot kinderdagverblijf was deze functieloze hermetisch gesloten gemetselde betonnen bunker aan de beurt. Het voormalige waterreservoir voor drinkwater in Uithoorn een grote waterbak van 30x30meter en 8 meter hoog hebben wij verbouwd tot een sportcentrum. Er zijn gaten in de huid gemaakt waar nodig voor daglichttoetreding en entree. Er is een verdieping in- en opgemaakt en de complete technische infrastructuur is geïntegreerd. Het resultaat is een sportcentrum met restaurant, bar, praktijkruimtes en salons. 

Voor het welslagen van de transformatie van het voormalige pompgebouw en waterreservoir tot kinderdagverblijf en sportcentrum was een belangrijke rol weggelegd voor de ontwikkelaar. Door intensief overleg met alle partijen en een onstuimig enthousiasme is er een bijzonder 2e leven voor bestaande architectuur gecreëerd.

Plan van de maand welstand Haarlemermeer

Foto’s Luuk Kramer/DRK